Joyce

'De beste uitvinding ooit'

En een beetje over mezelf

Soms zou ik willen dat ik een camera ingebouwd had in mijn hoofd. Dan zou ik altijd en overal de wereld kunnen vastleggen zoals ik hem zie. Eeuwen voor onze jaartelling begon was er gelukkig al kennis voor het projecteren van beelden. Nee, ik ga jullie niet lastigvallen met de geschiedenis van de fotocamera maar ik wil wel even duidelijk maken dat dit wat mij betreft de beste uitvinding ooit is. Ik kan dan ook niet zonder dit ding! Sinds ik van mijn ouders, op mijn 17e verjaardag, een kleine knalblauwe digitale camera cadeau kreeg, ging ik zelden op pad zonder. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar in deze 'gouwe ouwe' tijd hadden we nog geen telefoon op zak, laat staan met ingebouwde camera.

Fotografie speelde altijd al een belangrijke rol in mijn leven. In mijn opleiding als theatertechnicus koos ik licht als specialisatie. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat licht voor een goede foto heel erg belangrijk is. Hiermee heb ik een goede theoretische basis op zak voor het maken van goede foto's. Toch is fotograferen, gelukkig, veel meer een praktijkaangelegenheid en dat is ook precies waar ik mijn ervaring vandaan heb. Je hoort het vaak en bij mij dus ook; dit is hobby die heerlijk uit de hand is gelopen.

Ben je echt nog steeds aan het lezen? Dan moet je dus wel echt geïnteresseerd zijn, leuk! Zal ik dan maar iets over mijn leven vertellen? Ik woon namelijk in het prachtige Uden met mijn vriend (en kat) en zijn wij de kersverse ouders van het allermooiste fotomoddelletje. Mijn allergrootste hobby weet je inmiddels en daarnaast ben ik graag actief bezig met bootcamp en hockey.

Eén Joyce kan veel vertellen maar een foto zegt nog altijd meer. Neem dus snel een kijkje in de galerij!